Vosté està aquí: Inici > particulars > Consells Moto

Consells Moto

Casc, armilla, guants, pantalons i sabates són la vostra única protecció en cas de mal temps o accident. Aquests són alguns consells per triar el vostre equip.

EL CASC:

El casc ha d’ésser homologat o atenir-se a la norma CE (etiqueta blanca). Pel que fa el model, opteu per l’integral, és el casc que ofereix la millor protecció. Mireu d’escollir un casc que s’ajusti perfectament al vostre cap, ni massa estret, ni massa ample. De fet és l’escuma el material protector del casc: en cas de xoc, absorbeix una part de la força de l’impacte i protegeix el cap dels traumatismes interns. Un casc no adaptat, és doncs un xoc no amortitzat.

L’ARMILLA:

La vostra armilla ha d’ésser abans de tot resistent als xocs. Opteu per un model amb reforços als llocs estratègics (espatlles, colzes i esquena) que us protegirà eficaçment en el cas d’una caiguda. Penseu també a triar un model resistent al fred i al mal temps.

ELS GUANTS:

A més de ser obligatoris, els guants són indispensables: en el cas d’una caiguda, les vostres mans estan a primera línia. Primerament, orienteu la vostra tria cap a uns guants d’hivern de qualitat, calents i resistents, si és possible reforçats als palmells. Si no us els voleu posar a l’estiu, sempre estareu a temps de comprar-ne un model específic per aquesta temporada.

ELS PANTALONS:

Els pantalons són una protecció addicional i valuosa: sovint reforçats als genolls, els pantalons també són un element de confort i protegeixen eficaçment del mal temps. També podeu optar pels sobre pantalons, fàcils de treure i de guardar, discrets, impermeables i econòmics.

LES SABATES:

Trieu sabates altes: el més important és protegir el turmell, la fractura és relativament freqüent en cas de caiguda. Aquests models sovint tenen l'avantatge de protegir també del fred i la pluja.

Utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. Més informació Accepto